Markki pinterestissä












Markki on nyt myös pinterestissä! Julkisia kansioita nyt kuusi, ja paljon lisää tulossa. Käy tsekkaamassa Markkia inspiroineet kuvat :)

//Find Markki on pinterest!

ruokailutilan tuolit

Samalla kun vielä sähköjohtoja roikkuu näkyvillä, lattiasta hiotaan betonia ja seiniä maalataan, on ajatukset jo pitkällä sisustuksessa. Enää muutama kuukausi, ja talon tulisi olla viimeistä mattoa myöten kalustettu, sisustettu ja stailattu, kun ovet aukeavat kaikille teille, meidän koteihin. Virallinen asuntomessulehti on jälleen Deko, joka tulee tekemään kuvaukset kohteista jo toukokuun alussa!

Ennen kuin saatte käsiinne Deko-lehden asuntomessunumeron, aion paljastaa teille sisustuksen palasia sieltä täältä, huone tai tila kerrallaan :) Aloitan ruokailutilasta, jossa meillä on aika selkeät visiot. Mustaa, mustaa, ja mustaa. Pöytä musta ja tuolit mustat. Meillä on parhaillaan BoConceptin mustat Zarra-nahkatuolit käytössä, Ja vaikka myönnän, että sormenjäljet näkyvät mustassa herkemmin, olen ihastunut mustaan väriin, myös ruokailutilan tuoleissa.

Tällä kertaa voisimme valita puiset tuolit, ja tässä kolme erittäin tyylikästä muotoilua edustavaa vaihtoehtoa, jotka sisustussuunnittelijamme Anna meille on valkannut. Kauniita, eikö totta?

//My mind is filled with interior design ideas and plans. These three beautifully designed dining area chairs wait for the final decision. 

hirsiseinien maalaus

valkoisen värin sävyerot
kuvat Honka

Olemme siirtyneet hirsiseinien maalaukseen sisätiloissa. Jei! Maalaamme hirret melkein peittoon valkoisella Osmo Colorin puuvahalla, mutta jättäen aavistuksen verran kuultoa. Kuten tässä ihanassa Hongan kohteessa Harmonia, Jyväskylän asuntomessuilla 2014. 

Puuvaha on hengittävä ja kestävä. Valitsimme Lumi-värin Osmo Colorin mallistosta, ja kiiltoaste on matta. Valkoinen väri on siitä hankala, että nyt koevedoksen jälkeen, voidaan huomata että katto sekä ikkunat, (ehkä myös väliovet?) näyttävät tämän värin rinnalla hieman kellertäviltä. Valkoinen vakioväri, jota katto/ovet/ikkunat edustaa on lämmin valkoinen, kun taas valittu puuvaha näihin nähden kylmempi. 

Mutta niinhän se on, ettei valkoisen sävyjä saa millään harmoniseen tasapainoon keskenään. Sävyeroja korostaa myös raksavalojen paisteessa tehty arvio tilanteesta. Toki, meille vakuuteltiin, että värit muuttuvat kun saadaan kattoon 3000 K valot, jotka muuttavat myös seinien sävyä lämpimään suuntaan. Lisäksi sisustus kiinnittää katsetta pois katon ja seinän rajasta. 

Kuten tiedätte, oma silmä vain on niin kovin tarkka! Etenkin kun jokaista päätöstä pohtii, kyseenalaistaa ja miettii (liian) kauan. Tällaisiin asioihin ei juuri kukaan muu kiinnitä niin paljon huomiota kuin itse. Eikö totta? Vai kuinka monen talon sisäkaton väriä ja sen eroa seinän valkoiseen väriin te muistatte? :D Nimimerkillä: aamuyöstä edellisten asuntomessujen hirsitalojen kuvia googlanneena aamuyöstä...

//We are painting walls! White colour is quite severe. Shades of white can transform to totally different, when mixing different whites and placing them near to one another. I hope we can reach same tones than in the example pictures, which are from Jyväskylä Housing Fair 2014, the Honka Harmonia house.

Yläkerran WC - suunnitelmat



Kaikki kuvat ja suunnitelmat OMAdesign:sta. 

Vessan ja kylpyhuoneen erottaminen toisistaan oli arkkitehdiltä nerokas ratkaisu. Olen aina kammoksunut vessapytyn ja suihkun välistä, liian läheistä, liittoa. Tällä idealla suihku sekä kylpyamme saadaan omaan harmoniseen tilaan, lasioven taa, josta myöskään pyttyä ei tarvitse katsella. Vessapytyn suljen mielelläni vielä pienen seinämän taakse, pois silmiltä, vessan puolella. Seinämään asennetaan bide-suihku, jolloin sitä ei tarvitse kurkotella allaskalusteesta, seinän yli.

Tilaan sopii hyvin arkea palveleva, suurehko allaskaluste. Suuri peili koko pituudelta tuo valoa tilaan ikkunan kautta, sekä luo avaruutta. Lasiovi kylpyhuoneeseen jatkaa ilmavuuden tuntua, sekä luo valoisuutta sillekin puolelle. Kylpyhuoneen puolelta löytyy toki myös oma ikkuna. Kylppäristä lisää myöhemmin!

Talon vessat ja kylpyhuone tulevat olemaan vaaleita. Kuten edellisessä postauksessa kerrottiin, laataksi valikoitu kivimäinen, aavistuksen betoninharmaa 60 x 60 -laatta Pukkilan mallistosta, Cementi Bianco. Tällä laatalla vuorataan vessojen lattiat ja seinät, kuten myös kylpyhuoneen lattia sekä kaksi seinää. Harmaa sävy nostaa hienosti tulevat valkoiset kalusteet esiin taustastaan. 

//Interior design plans for the 2nd floor bathroom. All pictures and plans from OMAdesign.

Laattavalinnat



Laattavalinnat tehtiin viimein helmikuun alussa, ja laatat ovat nyt tilauksessa! Laattavalintoja pohdittiin pitkään ja hartaasti. Toiveissa oli ensinnäkin iso laatta, pienellä saumalla. Vaaleaa taloon ja tummaa saunalle.

Pyörittelemme aluksi Laattapisteen tarjoamia laattoja. Sitten mukaan tuli myös muiden yritysten laattoja: Pukkila, ABL, Laattatukku jne. Ainut laatta joka lyötiin lukkoon ensi näkemältä, oli talon toisen kerroksen kylpyhuoneeseen kahdelle seinälle tehosteeksi tuleva imi norr vitt. Laatta oli niin kaunis, erilainen, kiehtova ja kaikkea muuta ihanaa, että tälle ei voinut sanoa kuin että: yes, please!

Sitten tuli hakuseen vaalea laatta talon lattioihin (eteinen, kodinhoitohuone, alakerran vaatehuone, alakerran vaatehuone, yläkerran vessa ja suihku) kuin myös imi norr vitt:n rinnalle seinään yläkerran kylpyhuoneen seinään. Halusimme suosia yhtä laattaa harmonisen tunnelman säilymiseksi. Tästä syystä väri ja sävyerot asettivat haasteita laatan valinnalle, sillä sen tuli mätsätä sekä kylpyhuoneen tehostelaatan kanssa, että parketin, ja seinävärin kanssa alakerrassa. Pyörittelimme useampia laattoja, mutta niiden sävyerot vaihtuivat monesti liian vihertävään tai sinertävään suuntaan, tehostelaatan rinnalla. Viimein palasimme lähtöpisteeseen, ja päädyimme sisustussuunnittelijan aikojen alussa (syksyllä) tekemään ehdotukseen cementi biancoon.

Sitten saunan vuoro. Sisustussuunnittelija otti tosissaan toiveeni tummasta ja hämyisästä saunarakennuksesta, ja tarjosi pikimustaa laattaa heti alkukättelyssä. Tämän ajatuksen tyrmäsin täysin!...ensimmäiset neljä kuukautta...kunnes alkasin ajattelemaan asiaa uudelleen....sitten lämpenin ajatukselle....ja suostuin. Tulevat kalkkitahrat kummittelevat unissani edelleen, ja joudun todennäköisesti elämään tuskallisen siivoustaistelun niiden kanssa, mutta riski on nyt otettu. Laattavalinta saunarakennuksen lattiaan ja seiniin on imi plain nero. 60 x 60 -koko lattiaan, ja suihkun seiniin. 10 x 10 vessan seiniin ja lattiaan.

Tässä vielä muutamia havainnekuvia valituista laatoista:


Mitäs tykkäätte? :)

//The decision about the tiles has now been closed, and the tiles have been ordered! 

valentine


Hyvää Ystävänpäivää! Happy Valentine's Day!


kattopaneelit


roof panels
white roof panel
wide roof panel
effex roof panel

Perheessä jyllännyt influenssa, pitkät työpäivät, ja kansainväliset vieraat ovat haitanneet harrastustoimintaa (blogin päivittämistä) viikon ajan. Nyt kuitenkin taas "ruodussa" ja koneen äärellä päivttämässä blogia :)

Raksa elää onneksi omaa elämäänsä, kiitos siellä touhaavien ammattilaisten. Tällä viikolla on aloitettu sisäkaton panelointi, sähkötöitä on viety eteenpäin, ja laattavalinnat saatiin vihdoin päätökseen ja tilaukseen! I'm so happy!

//Roof panel installation has started! Yippee!

saunan suihkut






Oletteko tutustuneet Tapwell:n hanoihin? Hanat ovat mielestäni toinen toistaan upeampia. Kauniita, innovatiivisesti muotoiltuja, trendikkäitä ja laadukkaita. Design ja suunnittelu toteutuu Ruotsissa, ja valmistus muotoilun äitimaassa, Italiassa. Tapwellin hanat edustavat juuri meidän tyyliämme, ja sitä mitä haluamme nähdä Markilla. Muotokieli, värit ja helppokäyttöisyys houkuttelivat kääntymään näihin hanoihin Oraksen sijaan. Valitettavasti täytyy sanoa, että Oraksen design on jonkun verran takamatkalla. Esimerkiksi keittiöön emme löytäneet mustaa hanaa Oraksen mallistosta, joka oli meille ihan must. Harmillista, mutta toivottavasti myös vanha kunnon Oras panostaisi tulevaisuudessa suunnitteluun, ja trendien haisteluun enemmän!

Saunalle tulee kaksi suihkua vierekkäin, kuvassa näkyvään kohtaan. Todennäköisesti ilman yläsuihkua. Sen tähden kuvassa näkyvät kaksi ensimmäistä suihkua ovat listan kärjessä.

//Faucets from Tapwell are just gorgeous! Have you heard of those? 

ei sanoja

Koko asuntomessualuetta ja sen rakentajia järkytti viikonloppuna tulipalo. Sana, jota ei halua asettaa omalle kohdalleen, omaan elämäänsä. Yksi taloista, kohteista, paloi käyttökelvottomaan kuntoon. Erään perheen tuleva koti. Tuleva naapurimme. Näky oli lohduton. Mitään ei ollut tehtävissä. Talo on menetetty.

Liekit ahmivat myös saunarakennustamme kahdeksan metrin päässä, mutta kuin onnen kaupalla vältyimme suuremmilta vahingoilta. Seinän maali haalistui, ja oksan kohdat kiehuivat pihkasta. Katto on ehkä sulanut niin, että joudumme sen vaihtamaan. Mutta tämä kaikki on todella pientä naapurimme kohtalon rinnalla. Kohtalon, joka voisi sattua kenelle tahansa rakentajista. 

Havahduttaa ja pysäyttää. Onneksi henkilovahingoilta vältyttiin, ja ainoastaan rakennus kärsi. Mutta siinäkin on riittävästi kestämistä ja surua. Ihailemme perheen tarmokkuutta ja periksiantamattomuutta, sillä uusi talo tulee kohoamaan palaneen tilalle. Ehkä jopa asuntomessuilla tulette näkemään sen niin ulkoa kuin sisältä. Talo oli ja tulee olemaan upea, joten peukut pystyyn että rakentaminen tässä aikataulussa onnistuu!

//House next door burned unusable. So sad and shocking. But, the house will be build as brand new, and it may even be open during the housing fair!